NL    EN    DE    FR    ES    IT    
Use what you produce

NIEUWS

Nieuws januari 2019  
   
We kijken terug op een geslaagde Biobeurs in Zwolle. We presenteerden onze robuuste aardappelrassen die tevens geschikt zijn voor biologische teelt.
   
Nieuws november 2018  
   
We hebben twee goede open dagen gehad in Emmeloord waarbij we onze rassen hebben kunnen presenteren aan onze bestaande en nieuwe relaties die onderdeel zijn van de aardappelketen.
   
Nieuws juli 2018  
   

In deze tijd van het jaar bezoeken we veel klanten overal in de wereld om te zien hoe onze rassen het doen in het veld. Er wordt tijd genomen om teelttechnische zaken te bespreken om zo de meest optimale resultaten te behalen.

 

 

Resp: Acoustic, Orchestra

 

Resp: Cupido, Lady Anna

   
Nieuws februari 2018  
   
De European Seed Association (ESA) heeft vorig jaar de Europese campagne Embracing the power of nature gelanceerd. Meer hierover kunt u op deze website lezen: www.plantbreeding.eu
   
Nieuws december 2017  
   

Binnenkort staan we met een stand op de Bio-beurs te Zwolle. Graag vertellen wij u tijdens deze beursdagen meer over onze rassen en specifiek over ons nieuwste Acoustic (Phytophthora resistent).

Meer info over deze beurs: Bio-beurs Zwolle 17 en 18 januari 2018

   
Nieuws november 2017  
 

Woensdag 22 november heeft Gedeputeerde Jo-Annes de Bat met Jos Strobbe en Jaap Broodman (Provincie Zeeland) een bezoek afgelegd aan C. Meijer B.V. Naast kennismaking met onze nieuwe directeur Erika den Daas stond deelname aan het OPZuid programma op de agenda. De Provincie Zeeland is nauw betrokken bij het project “High Tech (W)aardappelveredeling” waarbinnen Meijer als proeftuin is ingericht. Samen met project partners Aurea Watching, Universiteit van Amsterdam, Keygene, 3BM en Tecnic worden nieuwe technieken en expertises ontwikkeld t.b.v. de veredeling. Het project wordt ondersteund met een subsidie uit Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling vanuit het OPZuid innovatieprogramma met een aanvulling vanuit de Provincie Zeeland en het Rijk. Al snel kwam ter sprake dat er in Zeeland op ons vakgebied veel kennis aanwezig is en dat dit kansen biedt voor verdere versterking.

 

Tevens was dit een mooi moment om aandacht te schenken aan het project “Zout tolerante aardappel binnen Regionaal Bod Proeftuin Zoet Water” dat mede dankzij financiering van provincie Zeeland en het Deltafonds heeft plaatsgevonden.  Mede namens partner Deltares overhandigde Guus Heselmans het eindrapport aan dhr. De Bat. Dit project dat in 2015 en 2016 door Meijer en Deltares is uitgevoerd bij het zilte proefbedrijf van J.P. van Wesemael heeft meer inzicht gegeven op de reactie van aardappel op zout water en het verschil in zouttolerantie tussen rassen.

 
 

“Hightech (w)aardappelveredeling”: een boost voor de veredeling

Het succes van veredelingsprogramma’s wordt steeds meer bepaald door de inzet van nieuwe kennis en technieken. Afgelopen jaren zijn er op vakgebieden als genetica, bio-informatica, Big Data, robotisering, en drone-imaging enorme sprongen gemaakt. Het project “Hightech (w)aardappelveredeling” beoogt deze technieken door te ontwikkelen en in te zetten in een lopend veredelingsprogramma, met als resultaat sterk verbeterde rassen voor teler en consument.

Beschikking voor project is verleend

Het project met totaalbegroting van bijna €4mln is onlangs van start gegaan en loopt tot 31-1-2020. Op 29 augustus jongstleden is de beschikking subsidieverlening voor dit project afgegeven. Hierin wordt een subsidiebijdrage vanuit het OPZuid innovatieprogramma (EFRO en het Ministerie van EZ) van bijna €1,4mln toegezegd, de Provincie Zeeland vult dit bedrag aan met €150.000. Deze financiële ondersteuning maakt het mede mogelijk om hoogwaardig onderzoek te bundelen.

   
Nieuws september 2017  
   
 

Wijziging in leiding C. Meijer B.V.

 

In de afgelopen 22 jaar heeft Jan Muijsers C. Meijer B.V. geleid naar de huidige positie. Een sterke speler in de ontwikkeling van nieuwe aardappelrassen en wereldwijde pootaardappelhandel.

Vorig jaar heeft Jan ons medegedeeld, dat hij meer tijd voor zichzelf en zijn familie zou willen nemen en daarom eind 2017 het bedrijf te zullen verlaten.

 

Wij zijn verheugd de opvolgster van Jan te kunnen voorstellen: Erika den Daas.

Met haar nationale en internationale ervaring en brede management achtergrond in de agribusiness betreffende kwaliteitsverbetering van zaad, gewasbescherming en meststoffen verwachten we dat Erika, samen met de doorgewinterde en enthousiaste medewerkers van het Meijer team en de buitenlandse deelnemingen, een uitstekende opvolger voor Jan zal zijn.

 

Met ingang van 4 september 2017 is Erika gestart bij C. Meijer B.V. Gedurende de introductieperiode zal Jan geleidelijk meer afstand nemen.

 

Jan heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in het succes van C. Meijer B.V., wij danken hem voor zijn loyaliteit en passie voor de business en wensen hem alle geluk en gezondheid toe in de toekomst.

   
Nieuws augustus 2017  
   

De nieuwbouw op ons veredelingsbedrijf in Rilland is gereed en in gebruik. Het is een aparte quarantaine zone binnen het veredelingsbedrijf waar we alle externe beproevingen analyseren.

 

 

 

           

 

   
Nieuws september 2016  
   
In het Franse dorp Villers-Saint-Christophe is dit jaar de Potato Europe gehouden. Het was een prima opgezette beurs waar heel veel mensen naar toe zijn getrokken. We hadden een mooie plek met onze stand waarin live cooking Orchestra hapjes werden uitgedeeld. De primeur was er ook voor onze Orchestra film. Deze kunt u via de home-page bekijken.
   
   
Nieuws april 2016  
   
Deze week is officieel een Jazzy promotie oplegger in gebruik genomen door transporteur Köhnen gevestigd te Grefrath (DLD). Grote kans dat u de combinatie gaan tegenkomen op de Europese wegen. Hiermee geven we samen met de aardappelleverancier Wilhelm Weuthen GmbH & Co KG de slogan van Jazzy door: “wassen / koken /genieten”.
De consument wordt meegegeven dat ze in een korte tijd een heerlijk aardappelgerecht op tafel kunnen zetten.
 
    
 
Nieuws februari 2016  
   
Tijdens de Fruit Logistica beurs in Berlijn hebben we promotie gegeven aan ons unieke ras Jazzy. Een chef kok maakte live kleine Jazzy hapjes. We kregen positieve reacties op de smaak en textuur van het ras.
 
       
   
Nieuws oktober 2015  
   

Er is een nieuwe website gelanceerd voor ons aardappelras Jazzy. Hierop is voor de verpakker en consument te zien wat voor aardappel Jazzy is en waarvoor hij gebruikt kan worden.

Neem gerust een kijkje op de website: www.jazzy.eu.com

   
Nieuws mei 2015  
   

De eerste vroeg geteelde aardappelen zijn alweer beschikbaar.

 

 

   
Nieuws april 2015  

 

Begin april stonden we in het AGF-nieuws met Jazzy.

 

 

 

Hiernaast vindt u een link van een film die laat zien hoe we onze export verpakken. Movie export seed potatoes. 

 

Nieuws maart 2015  

 

Bezoek nu ook onze nieuwe website over Lady Anna.

 

 

 

 

Nieuws februari 2015

 

Musica staat al boven in Adana, Turkije.

 

   
   
Nieuws november 2014  

 

We kunnen terugkijken op twee geslaagde relatie dagen in Emmeloord. In de inmiddels vertrouwde setting ontvingen we vele gasten uit binnen- en buitenland.

 

 

De drie segmenten waarin we met onze aardappelrassen actief zijn werden overzichtelijk gepresenteerd. De nieuwe veelbelovende nummers worden met belangstelling gevolgd door de potentiële gebruikers.

 

   

 

 

   
Nieuws oktober 2014  

 

De eerste leveringen pootaardappelen seizoen 2014/15 zijn al volop in behandeling. De aardappel rooi omstandigheden zijn goed en we kunnen terugkijken op een mooie Potato Europe 2014 deelname.

 

   
Nieuws september 2014  

 

Op 28 augustus werd in het Duitse plaatsje Schwalmtal, vlak over de grens bij Roermond, de jaarlijkse Weuthen Tag gehouden. Veel aardappel telers en vertegenwoordigers van de aardappel verwerkende industrie en verpak bedrijven waren aanwezig. Wij als kweekbedrijf hebben ons rassen pakket gepresenteerd. Op deze wijze konden we bijvoorbeeld vertellen over Lady Anna en Rock (zie foto).

 

  

 

   
Nieuws mei 2014  

 

Meijer heeft aandacht voor duurzaamheid. Door de gehele organisatie zijn wij op allerlei manieren hiermee bezig. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat er minder CO2 in de atmosfeer komt. In deze nieuws rubriek ziet u hiervan twee afgeronde projecten.

 

Er zijn 252 zonne-panelen geplaatst die

gezamenlijk 60.000 KWh./jaar opbrengen.

Op een van de omliggende percelen zijn 31 bomen gepland.

Het zijn 12 Rode Esdoorn's, 3 Notenbomen en 16 Essen.

   

 

 

Het planten is volop gaande en overal komen de aardappelplanten boven.

 

 

 
    Lady Claire                                                           Musica
   
   
Nieuws april  2014  

 

Planten Orchestra in Kroatië.

 

 

 

Pootgoed telers hebben o.a. Lady Anna en Lady Amarilla voorgekiemd en het poten is volop gaande.

 

   

 

De eerste Jazzy's van het seizoen 2014 worden gerooid in Mallorca (28-3-2014). Ze smaken wederom heerlijk!

 

     

   

Nieuws februari 2014

 

Topsectoren STOP
Zouttolerantieproef i.s.m. Domiatec – DACOM en WUR/Alterra

 

In januari 2013 hebben Domiatec en Meijer de eerste zoutproef aangelegd in Wadi Natrun, een voor akkerbouw ontgonnen woestijngebied in Egypte, buiten het bekende delta-gebied van de Nijl. Deze proef heeft een vervolg gekregen als Topsectoren project met WUR en DACOM.

Zout is een toenemend probleem wereldwijd, zo ook in Egypte. Het water dat onttrokken moet worden uit de bodem voor irrigatie wordt steeds zouter. Dit betekent dat de aardappelteelt onder druk komt te staan. Meijer is al een aantal jaren bezig met een veredelingsprogramma gericht op zouttolerantie. Dit doen we dicht bij Rilland, in de schorren van de Westerschelde in Zeeuws-Vlaanderen. Met de hier op gedane ervaring is er een rassenset samengesteld waarin een duidelijk verschil in tolerantie tegen zout irrigatiewater is te verwachten.

Locatie van de zouttolerantieproef bij “A”.In samenwerking met Domiatec, DACOM en WUR is Meijer in 2013 dit programma gestart. Op deze manier wordt samengewerkt met irrigatie- en bodem deskundigen. In de Summercrop 2013 (planten januari, oogst mei) waren al duidelijke rasverschillen te zien tussen de 3 zout-regimes. Het pootgoed uit deze teelt is gebruikt voor het aanleggen van Wintercrop 2013 (planten oktober, oogst februari) waarin met de ervaring ,expertise en meetapparatuur een grote hoeveelheid data is verzameld.

Oogst van Wintercrop 2013,er zijn duidelijke rasverschillen
waar te nemen op zouttolerantie.

 

 

In januari j.l. is de Summercrop 2014 geplant. De rassenset is uitgebreid en de beproevings criteria zijn aangescherpt om nog beter onderscheid te kunnen maken in de lastige eigenschap “zouttolerantie”.

Oogst van Wintercrop 2013,er zijn duidelijke rasverschillen waar te nemen op zouttolerantie.

In januari j.l. is de Summercrop 2014 geplant. De rassenset is uitgebreid en de beproevings criteria zijn aangescherpt om nog beter onderscheid te kunnen maken in de lastige eigenschap “zouttolerantie”.

Summercrop 2014, geplant 25-1-2014 met op de achtergrond
de 3 tanks waarin de zoutoplossingen aangemaakt worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste plantjes van Summercrop 2014 komen boven, met op de achtergrond zeer gevoelige meetapparatuur van DACOM waarmee alle aspecten van de bodemvochthuishouding worden gemeten.

Nieuws november 2013


In Duitsland is onlangs ons ras Melody verkozen tot "Thüringer Kartoffel 2013". De Melody viel meer in de smaak vergeleken met twee andere rassen; Belana en Gala.

 

Verder kunnen we terugkijken op twee geslaagde relatiedagen die we hielden op 7 en 8 november in Emmeloord. Het was een mooie gelegenheid om samen met onze klanten en telers het nieuwe verkoop seizoen te bespreken.


 
 

Nieuws september 2013

We kijken terug op een zeer geslaagde Potato Europe 2013 te Emmeloord.

De gratis kilo zakjes smaakvolle Jazzy's werden goed ontvangen bij het publiek.
We kregen positieve feedback op onze spraakmakende stand en ons
thema "Use what you produce".
In onze mooie stand hebben we veel bestaande relaties ontvangen en nieuwe kontakten kunnen leggen.

 
Lady Sara en Lady Anna staan in de belangstelling bij diverse Europese frites verwerkers.

Naast de alom bekende chips rassen Lady Claire en Lady Rosetta is er vanuit de industrie ruime belangstelling voor Lady Britta en Lady Amarilla (deze laatste wordt tevens als frites ras ingezet).

 

Nieuws juli/augustus 2013


Dit jaar is in samenwerking met restaurant "De Kromme Watergang" met het daaraan gelegen Zilte Hof een smaakproef georganiseerd. Vanuit het Meijer programma zijn 12 (kandidaat)rassen geplant op een blokje in de Zilte Hof tussen allerhande groenten en kruiden. Deze worden door topchef Edwin Vinke gebruikt in de gerechten van dit met twee Michelinsterren bekroonde restaurant. Aan het eind van groeiseizoen volgt er een uitgebreide smaaktest.

www.krommewatergang.nl

www.ziltehoftas.nl

 

Juni 2013

Het demo veld 2013 ligt er weer netjes bij (foto's gemaakt op 25-6-'13). We bekijken regelmatig onze rassen en nieuwe nummers met gasten, telers en klanten uit binnen- en buitenland.